Hlavní navigace

Španělská rtve začala na satelitu využívat technologii HbbTV. Funguje i v Česku

24. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Pomocí hybridního širokopásmového vysílání má uživatel přístup k videotéce španělské veřejnoprávní televize, kterou je možné využívat i v našem regionu.

Španělská veřejnoprávní televize je dalším médiem, které zpřístupňuje prostřednictvím satelitu divákům další služby na bázi hybridního širokopásmového vysílání, jež se označuje zkratkou HbbTV. Tato technologie už se v současné době používá u programů České televize, v Německu nebo Polsku. Na její nasazení na jihozápadě Evropy dnes upozornil server Broadband TV News. Ten připomněl, že první aplikaci televize představila loni v červenci, na satelit se tedy dostává přibližně po roce.

BRAND24

Ukázka z hybridního širokopásmového vysílání španělské veřejnoprávní televize rtve.
Autor: repro foto rtve

Ukázka z hybridního širokopásmového vysílání španělské veřejnoprávní televize rtve.

ČTĚTE TAKÉ: Hybridní vysílání HbbTV lze přijímat z Polska pozemně už i na kanálu TVP Info

Technologie HbbTV je dostupná prostřednictvím družice Hotbird a je plně funkční také v České republice. Uživatel pouze potřebuje, aby ovládal španělštinu. Po přepnutí na kanál 24 Horas, případně TVE Internacional, má uživatel přístup k videotéce tamní veřejnoprávní televize. Aplikace HbbTV je dělaná jako přehledná videotéka, ve které se můžete orientovat pomocí dálkového ovladače, a to jak šipkami, tak i číselnými klávesami, tak i barevnými tlačítky. Aplikace je pochopitelně zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).