Hlavní navigace

Sony vyrábí první demodulátor DVB-T2 na světě. Je určený pro Británii

15. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 1. 2010

FOTO UVNITŘ Vůbec první demodulátor pro příjem zemské digitální televize ve standardu DVB-T2 a vysokém rozlišení obrazu (HDTV) na světě začala masově vyrábět společnost Sony. Demodulátor LSI „CXD2820R“ o velikosti jednoho centimetru čtverečního přijde na 5 000 japonských jenů (asi 980 korun) a Sony jej dodá na britský trh, kde se v DVB-T2 vysílá již od prosince loňského roku.

ROZHOVOR K TÉMATU: Kamil Levinský: Příchod DVB-T2 a MPEG-4 je otázkou dvou až tří let

Firma je ale připravena nabídnout tento komponent i v dalších zemích, kde se uvažuje o zavedení DVB-T2. V České republice o testech vysílání v této normě uvažují České Radiokomunikace, které by chtěly do pěti let převést všechny celoplošné digitální televizní sítě, na jejichž provozu se podílejí, na DVB-T2 a vysílat ve vysokém rozlišení obrazu. Sony bude aktivně podporovat zavádění nové LSI jednotky u výrobců televizorů, set-top-boxů a dalších produktů v Evropě i na celém světě, slibuje společnost na svém webu.

Tipy C

Demodulátor LSI „CXD2820R“ pro příjem zemské digitální televize v normě DVB-T2 (Foto: Sony)

V Británii se demodulátor LSI „CXD2820R“ objeví v nové řadě LCD televizorů Sony Bravia, která se na trhu objeví v letošním roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).