Hlavní navigace

Sony řeší na novém DVD rekordéru problém s teletextem

12. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 11. 2007

Bohatě vybavený DVD rekordér Sony RDR-HXD870 se zabudovaným DVB-T tunerem a pevným diskem má jednu vadu na kráse – dělá mu problémy česká diakritika v teletextu.

Prostřednictvím serveru DigiZone.cz se na společnost Sony obrátil jeden z našich čtenářů, firma chybu přiznala a slíbila nápravu. Pro zmíněného čtenáře je správná čeština na teletextu důležitá – je neslyšící a teletext využívá pro zobrazení skrytých titulků, které DVD rekordér Sony umí i nahrávat.

TECHNICKÁ DATA: Sony RDR-HXD870 [PDF, 81 kB]

Technical Support Manager Tomáš Vilím ze Sony našemu čtenáři odpověděl: Je nám velice líto, ale zabudovaný teletextový dekodér bohužel nesprávně zobrazuje některá písmena české abecedy s diakritickými znaménky. O této skutečnosti jsme již dříve informovali naši technickou centrálu.

BRAND24

Stávajícím majitelům DVD rekordéru Sony se blýská na časy, noví zákazníci by už neměli mít problémy s češtinou vůbec. V současné době čekáme na informaci kdy (eventuálně zda) bude nový software k dispozici. Byli jsme také informováni, že nový software je již instalován do nově vyráběných přístrojů přímo na lince. Z tohoto důvodu věříme, že ho brzy dostaneme i pro dohrání, sdělil čtenáři DigiZone.cz Tomáš Vilím.

Autorizované servisy budou instalovat nový software pro DVD rekordéry Sony RDR-HXD870 bezplatně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).