Hlavní navigace

Software DVB Viewer pro PC nabízí nově i podporu hybridního vysílání HbbTV

24. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Doplněk pro software je možné sehnat za 12 euro. Uživatel má přístup v rámci HbbTV ke stejným funkcím jako majitelé chytrých televizorů, případně hybridních boxů.

Majitelé operačního systému Windows, kteří jsou majiteli některého z USB tunerů, případně hardwarových karet, pro digitální televizi, mohou zajásat. Populární software DVB Viewer obsahuje nově i podporu takzvaného hybridního širokopásmového vysílání označovaného zkratkou HbbTV. Na oficiálních webových stránkách softwaru se uvádí, že jde o vůbec první program pro operační systém Windows na světě, který tuto technologii podporuje. Kompletní informace o novinkách ve verzi 5.2.0 najdou zájemci v diskusním fóru (v angličtině).

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: iVysílání má v rámci technologie HbbTV dobře nastartováno, je ale co zlepšovat

Add-on se prodává jako přídavek k placenému přehrávači DVB Viewer a stojí 12 EUR. Pro jeho funkčnost je nutné mít nainstalovanou nejnovější verzi 5.2. Samotný DVB Viewer se prodává za 15 EUR. Dohromady tedy 27 EUR, pokud již zmíněný přehrávač nevlastníte z dřívějška, upozornil redakci DigiZone.cz v diskusi jeho čtenář s přezdívkou Moonward. K využití novinky ale bude zapotřebí pravděpodobně výkonnější stroj. Při upgrade DVB Vieweru na verzi 5.2.0 s podporou HbbTV je třeba u starších PC zvážit výkon CPU a grafiky, upozorňuje diskutující Retiree.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).