Hlavní navigace

Slovenský Towercom má volnou cestou k výstavbě sítě pro DVB-T2

15. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 12. 2011

Žádné překvapení. Tak lze hodnotit výsledek výběrového řízení na provozovatele čtvrtého digitálního pozemního multiplexu u našich východních sousedů Slováků. Jeho vítězem se podle očekávání stal telekomunikační operátora Towercom, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, která také po technické stránce částečně zajišťuje chod satelitní služby Skylink.

K TÉMATU: Multiplex pro „DVB-T2“ chtějí na Slovensku provozovat dva operátoři

Členové výběrové komise Telekomunikačního úřadu Slovenské republiky (TÚ SR) se shodli na tom, že druhý ze zájemců o získání povolení – společnost Telecom Corp. – nesplnil požadavky výběrové řízení, a proto byl z něho vyřazen. Tato firma byla spolu s Towercomem jediným zájemcem o provozování čtvrtého pozemního digitálního multiplexu. Obecně se počítá s tím, že vítěz využije přidělenou kmitočtovou sadu pro šíření signálu v normě DVB-T2. Podobně jako Radiokomunikace už provedl v minulých měsících několik testů, mimo jiné v Bratislavě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).