Hlavní navigace

Slovensko má další celoplošnou televizi v DVB-T, do multiplexu 1 vstoupila TV Lux

19. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Katolická televize dosud vysílala především přes kabel a satelit, dostupná byla i v několika regionálních a lokálních pozemních multiplexech.

Další volně šířený televizní program v celoplošném DVB-T naladí diváci na Slovensku. Do multiplexu 1 společnosti Towercom vstoupila katolická TV Lux. Po dohodě se společností Towercom jsme se stali od 19. června 2015 součástí prvního celoplošného DVB-T multiplexu, který je dostupný pro víc než 80 procent diváků na Slovensku, informovala mluvčí stanice Eva Hřešková. Stalo se tak po několikaletém úsilí vedení televize o zpřístupnění vysílání TV Lux všem lidem na Slovensku, dodal marketingový ředitel TV Lux Peter Strojný. Věříme, že tento krok je dalším důležitým milníkem v historii televize a že náš záměr ocení zejména diváci, pro které jsme dosud nebyli dostupní.

BRAND24

K TÉMATU: Slovenská katolická televize Lux začne od září vysílat po celý den

TV Lux vysílá ve slovenském multiplexu 1 volně, v kompresním formátu MPEG-2. Ke sledování TV Lux je potřeba venkovní terestriální anténa, v případě dosahu silnějšího signálu bude stačit i vnitřní terestriální anténa a postačí i standardní set-top-box nebo televizor se zabudovaným tunerem DVB-T, shrnula mluvčí stanice. Divák tedy nemusí dokupovat nové zařízení a televizi naladí jednoduchým automatickým přeladěním kanálů. Po tomto úkonu už divákovi nebude nic bránit ve volném sledování TV Lux bez poplatků. TV Lux vysílá od roku 2008 prostřednictvím satelitu a kabelové televize. Její ambicí je vytvořit na Slovensku televizní alternativu, prostředek k šíření pokoje, povzbuzení a životních hodnot.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).