Hlavní navigace

Slovenská TV8 už několik dní v Praze nevysílá, v DVB-T má výpadek

9. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Stanice je jediným kanálem, který je součástí Regionální sítě 1 na území hlavního města. Kromě něho jsou zde ještě tři testovací pozice.

Orkán Xaver, který se minulý týden prohnal částečně i Českou republikou, za sebou zanechal nejen škody na majetku, ale došlo díky němu také k výpadku některých vysílačů. V Praze například už několik dní nevysílá slovenská ezoterická stanice TV8. Místo klasického programu zde vidí diváci pouze hlášku „Žádný nebo nekvalitní signál“. TV8 je v Praze součástí Regionální sítě 1, za níž stojí českobudějovický podnikatel Ivo Brabec. Nejde o první výpadek této stanice. V minulosti však byla tato skutečnost způsobena i na straně provozovatele kanálu. Vysílání tehdy nahradil nefunkční erotický chat.

BRAND24

Oznámení, které se objevilo místo vysílání kanálu TV8.
Autor: repro foto TV8 (Regionální síť 1, Praha)

Oznámení, které se objevilo místo vysílání kanálu TV8.

ČTĚTE TAKÉ: Věštecká TV8 ráno vysílala místo programu erotický chat, visel tam dvě hodiny

Hláška na obrazovce dává napovídat, že došlo k výpadku signálu, který je na vysílač dopravován z družice Astra. S největší pravděpodobností tedy došlo v minulých dnech k otočení parabolické antény, která měla distribuci TV8 na lokalitu Praha – Malešice zajistit. V hlavním městě funguje Regionální síť 1 na kanálu 57 s výkonem 1 kW a jde o jeden z jejich nejsilnějších vysílačů. Slovenská TV8 je jediným kanálem, který je v tomto multiplexu šířen. Kromě něho už jsou zde pouze tři pozice připravené pro případné další zájemce, kteří by do něho chtěli vstoupit, a to s označením Test, Test 1 a Test 2.

Vysílání kanálu TV8 na satelitu pokračuje beze změn
Autor: repro foto TV8 (Skylink)

Vysílání kanálu TV8 na satelitu pokračuje beze změn

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).