Hlavní navigace

Slovenská televize Živa zmizela z éteru. Její distribuční signál byl odpojen

4. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 1. 2011

Po přerušení vysílání slovenské televize Živa, ke kterému došlo přesně o půlnoci z 31. prosince 2010 na 1. ledna 2011, byl distribuční signál na satelitu Thor, pozice 1 stupeň západně, zcela odpojen. V praxi to v podstatě znamená, že stanice v tuto chvíli vůbec neexistuje. Webové stránky sice fungují, ale signál není dostupný ani na její adrese www.tvziva.sk. Zde je opět pouze černá obrazovka.

K TÉMATU: Slovenská Živa přerušila vysílání. Svůj signál však nevypnula

Stanice oznámila koncem prosince, že přeruší vysílání a přestěhuje se do nového sídla, odkud by se divákům opět měla ohlásit 1. dubna. Zda ale k tomuto kroku ale dojde, není jasné. Kolem stanice se po celou dobu její existence vznáší řada otazníků. Živa dokonce několikrát změnila svého provozovatele. Získat stanovisko v dané věci od představitelů vedení, je v podstatě nemožné. Telefonní linky na uváděné adrese nikdy nikdo nezvedá. Odpojením signálu na Thoru o něho přišli i všichni operátoři.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).