Hlavní navigace

Podzim České televize: Neviditelní, Nevinné lži, Kancl i řada zahraničních seriálů

5. 8. 2014
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – Živé online zpravodajství serveru DigiZone.cz z tiskové konference České televize v Praze na Kavčích horách

11:53 – Tisková konference končí. „Snažili jsme se snažit stavět schéma jiným způsobem než na komerčních televizích. Vytváříme určitou alternativu. V pondělí, kdy řada žen vezme do ruky dálkový ovladač a přepne na vztahový seriál, my nabízíme mužům kriminálku. Věříme, že tento boj o dálkový ovladač vyhrají muži a tím pádem i Česká televize,“ zakončil tiskovou konferenci generální ředitel České televize Petr Dvořák. Díky, že jste sledovali naše on-line zpravodajství, loučí se s vámi Lukáš Polák.

11:48 – „Dělat novátorskou zábavu je velká výzva, zároveň je to ale i kontroverze. Když diváci v minulosti usedali například k Možná přijde i kouzelník nebo České sodě, také měla řada z nich otevřenou pusu. U humoru platí dvojnásob, že se nemůže zavděčit určitě všem,“ uvedl programový šéf ČT Milan Fridrich.

11:46 – S čím vstupuje do svého druhého roku života ČT art? „Připravili jsme pro své diváky speciální dárek. 1. září přineseme například Velvet Havel, druhý den budeme otvírat Prodanou nevěstu a následně se diváci mohou těšit na Kabaret, který pro nás připravuje Čestmír Kopecký. Na podzim je stěžejní projekt zejména ten, který zmapuje undergroundovou kulturu. Půjde o projekt Fenomén Underground. Česká televizi ve spolupráci s Českou televizí natočila všech devět symfonií Antonína Dvořáka. Velmi se těším i na premiéru dokumentu Děti sametu,“ vybral z novinek kanálu ČT art Tomáš Motl. Pořad nabídne i nový pořad Konfrontace Petra Fischera.

11:42 – Frontman Chinaski bude mít na Déčku pořad o „opravování dětských písniček“. „Nevím, zdali to bude edukativní, ale určitě to bude zábavné,“ uvedl Malátný.

11:41 – Na řadu přichází povídání o Déčku. „Letos oslavíme první narozeniny. Dosáhli jsme toho, že jsme nejen nejsledovanější dětskou televizí v České republice, ale i v Evropě,“ sdělil šéf dětského kanálu České televize Petr Koliha, který připomněl, že grafika stanice získala i grafického Oscara, cenu Promax. „Děti chceme vzdělávat například v angličtině, nebo jak se mají správně chovat. Uvedeme i třetí řadu Štaflíka a Špagetky. Máme i novou soutěž, kterou vyrábí ostravské studio,“ dodal Koliha.

11:37 – Česká televize odvysílá na podzim devět premiérových zahraničních seriálů. „Podzim bude znamenat kultovních seriály v lepších čase. Od začátku září budeme vysílat například v dvojbloku Hru o trůny nebo seriály Ve jménu vlasti,“ uvedl Milan Fridrich. Pokračovat bude i Panství Downton – nově se bude vysílat v pátek večer. „Zaměřujeme se i na německý trh. Diváci uvidí například Hotel Adlon. V Berlíně patří tento hotel mezi nejprestižnější adresy,“ konstatoval programový šéf České televize.

11:34 – Dokumentární formáty uvidí diváci také na Jedničce. „Snažíme se navazovat na trendy, které jsou v Evropě běžné. Bereme si inspiraci nejen z Velké Británie, ale například i Dánska, Finska nebo Nizozemí,“ sdělil Dvořák. Česká televize například zmonitoruje osud paterčat nebo seznámí mládež s tím, jak by měli nakládat se svými penězi.

11:29 – Na podzim uvidíme také řadu dokumentů. Česká televize je uvidíme pod heslem „Dokumentujeme svět.“ „Česká televize se hodně věnuje tomu, co se ve společnosti děje a i tomu, co se dělo, v širším kontextu. 1. září bude 75 let od začátku druhé světové války a slavíme také 25 let od Sametové revoluce,“ uvedl programový šéf Milan Fridrich. „Budeme mít nové díly Pološera a také specifický cestopisný dokument s názvem Bedekr. Do vysílání půjdou oceněné materiály na poli domácím i mezinárodním,“ dodal Fridrich.

11:24 – „Muž se podívá v Nevinných lžích na krásné ženy. Co udělá dál, už není v mojí moci. Tereza Vrábelová patří mezi režiséry, se kterými je radost pracovat. Je to tak báječná práce, že byste u ní hráli cokoliv,“ konstatovala Regina Rázlová. „Muži si z tohoto příběhu mohou odnést, jak je důležité mít v muži oporu a co je třeba udělat pro to, aby to zvládli,“ dodala Kodetová.

11:22 – Za Nevinné lži se zúčastnily konference Regina Rázlová a Barbora Kodetová. „Když jsem před rokem přišla za Terezou Vrábelovou, že bych ji ráda převyprávěla některé své zkušenosti, nevěřila jsem tomu, že se stanou skutečnosti,“ uvedla Kodetová a dodala: „Jsem ráda, že jsem po roce mohla opět stopnout za kameru a moc poděkovat České televizi, že tyto příběhy budeme moci dále vyprávět.“

11:17 – Milan Šteindler k sitcomu Kancl uvádí: „Sitcom Kancl vychází z reálných situací. Šéfů je hodně a blců také. Myslel jsem si, že seriál Kancl udělat nepůjde, ale nakonec se to pro mě stalo výzvou,“ uvedl Šteindler. Kancl vzniká podle britské přílohy.

11:14 – České století, Nevinné lži a Cirkus Bukowsi, jak se dalo očekávat, budou pokračovat druhými řadami. „Na podzim přineseme žánr sitcomu i klasický seriál,“ konstatoval generální ředitel České televize Petr Dvořák.

11:12 – Velký podzimní festival otevřela Česká televize ukázkami s kategorie Hraná tvorba. Objevily se například záběry z Neviditelných, Života a doby soudce A.K, Cirkusu Bukowsi atd.

11:10 – „Novinek je mnoho stejně jako našich hostů,“ uvedla mluvčí České televize Alžběta Plívová. S vedením stojí za stolem také někteří herci, například Sabina Pogodová, Jitka Čvančarová nebo frontman skupiny Chinaski. „České televizi se daří. Vypadá to, že šest kanálů funguje již dávno. Paradoxem je, že tato struktura je na světě pouze šest měsíců,“ uvedl šéf ČT Petr Dvořák

11:05 – Tisková konference za chvíli začíná. U řečnického pultu je mluvčí Alžběta Plívová, opodál programový ředitel České televize Milan Fridrich, pan generální Petr Dvořák a díváme-li se správně i šéf Déčka Petr Koliha.

11:03 – Sedíme v přední linii a odhadujeme, že tu může být tak stovka novinářů, dále personál České televize. Čekáme na příchod vedení manažerů z Kavčích hor.

10:59 – Tisková konference bude pojata ve svátečním stylu. V prostorách, který připomíná filmový festival, visí například plakáty Neviditelní, České století, Kancl, Život a doba soudce A.K., Raport o velké válce, Paterčata, Nevinné lži a Cirkus Bukowski.

10:55 – Vážení přátelé, u dnešního on-line zpravodajství vás vítá Lukáš Polák. Ještě před začátkem tiskové konference si prohlédněte presskit, tedy dokument, který Česká televize pro novináře připravila. Najdete ho níže.

BRAND24

Po televizi Nova, která tak učinila již minulý týden, dnes představí svoje podzimní programové novinky veřejnoprávní Česká televize. Novináře svolala na 11 hodinu dopoledne do svého sídla na Kavčích horách v Praze. Prezentace se ujme generální ředitel ČT Petr Dvořák, ředitelé jednotlivých kanálů i herci a tvůrci. „Mezi nimi například Bára Kodetová, Milan Šteindler, Václav Jiráček, Pavel Řezníček, Michal Malátný, Sandra Pogodová či Regina Rázlová,“ lákalo v pozvánce pro média tiskové oddělení ČT.

Česká Televize Podzim 2014 Presskit by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).