Hlavní navigace

Slavná reality show Big Brother končí, britská Channel 4 se jí zbavuje

27. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 8. 2009

Britská televizní stanice Channel 4 přestane brzy vysílat svého času populární pořady Big Brother a Celebrity Big Brother, protože divácký zájem o ně upadá. Ředitel stanice Kevin Lygo včera řekl, že série obou pořadů chystané na příští rok budou poslední. Informuje o tom agentura ČTK. Pořad se v Británii vysílá od roku 2000, a až dosud měl ohromnou popularitu. Díky silnější konkurenci tamních televizních stanic přetrval na obrazovce jedno desetiletí ačkoliv v České republice a na Slovensku se odmlčel už po jedné sérii a třech adaptacích konkurenční soutěže VyVolení z Maďarska, která vycházela z podobného konceptu.

BRAND24

Podle britských sdělovacích prostředků se na poslední epizody pořadu dívalo kolem dvou milionů lidí. Když byl na vrcholu obliby, bylo to deset milionů. Big Brother je ještě pro Channel 4 ziskový, i když jeho obliba se snížila. Snad by bylo možné ho renovovat do příznivější podoby. Ale Channel 4 má veřejný závazek být v čele v oblasti nových tvůrčích forem. Program dospěl ke svému přirozenému konci, napsal ředitel Channel 4 Kevin Lygo.

Jeho prohlášení ale může být i zajímavým marketingovým tahem ke zvýšení sledovanosti nadcházející série. Zprávy o ukončení celé soutěže mohou vzbudit vyšší divácký zájem. Pokud by poslední série Big Brother dosáhla výrazně vyšší čísla než ta předchozí, vedení stanice by zřejmě svůj záměr přehodnotilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).