Hlavní navigace

Šlágr TV už vysílá v satelitní službě Digi TV po celý den, Music Box skončil

26. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Music Box, který umožnil ve svém vysílání program Šlágr TV šířit, byl původně čtyřiadvacetihodinovým hudebním kanálem, z důvodu škrtů však svůj program před lety rapidně omezil.

Nabídka satelitní služby Digi TV se v průběhu včerejšího dne, tedy středy 25. února, oficiálně rozšířila o hudební stanici Šlágr TV. Program byl sice v nabídce tohoto operátora dostupný již od července 2013, ale pouze jako vnořené okno tematické stanice Music Box. O oficiálním zařazení Šlágr TV do nabídky Digi TV svědčí skutečnost, že došlo k přejmenování její programové pozice. Původní označení Music BOX se změnilo na chybné Slager TV. Program je na rozdíl od satelitní pozice 23,5 stupně východně kódován, nicméně i tak jde pro jeho provozovatele, jihočeskou společnost Šlágr TV, o obrovský úspěch.

BRAND24

K TÉMATU: Šlágr TV pronikla do vysílání slovenského MusicBoxu, dohodla se na spolupráci

Music Box, který umožnil ve svém vysílání program Šlágr TV šířit, byl původně čtyřiadvacetihodinovým hudebním kanálem, ovšem z ekonomických důvodů se jeho provozovatel rozhodl vysílání omezit a spojit se partnersky právě s českou stanicí, která je velice populární zejména u střední a starší generace. Někteří operátoři tuto skutečnost v minulosti přijali negativně. Po vstupu Šlágr TV do vysílání Music Boxu byl například tento kanál vyřazen ze slovenské placené pozemní služby Plustelka operátora Towercom, později reagovala stejně i společnost UPC Česká republika, největší kabelový operátor u nás.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).