Hlavní navigace

Šlágr TV na satelitu Astra v plné televizní kvalitě

27. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V pozemním vysílání zůstává rozlišení kanálu na původních hodnotách, tedy 544×576. Počet pixelů Šlágr TV se nyní dostal na úroveň sesterské Country no.1 šířené v multiplexu 4.

Hudební a teleshoppingový kanál Šlágr TV, který je šířen prostřednictvím satelitu Astra na pozici 23,5 stupně východně v nekódované podobě, výrazně navýšil svou obrazovou kvalitu. Stanice přešla na plné standardní rozlišení. Doposud kanál používal kvalitu 480×576, nyní to je 720×576. Vysílání stanice nadále zůstává v nekódované podobě, pro její sledování tedy není nutná karta žádného ze satelitních operátorů. Obrazová kvalita prostřednictvím družice je nyní vyšší než v pozemním šíření (DVB-T), kde zůstává 544×576 pixelů.

BRAND24

Z ARCHIVU: Nečekaný úspěch Šlágr TV o Silvestru: porazila Novu Cinemu, Primu Cool i ČT 24

Na obrazovou kvalitu Šlágr TV na satelitu si stěžovali diváci dlouhodobě. Nekvalitní video složka byla problémem především pro majitele s většími zobrazovacími jednotkami, kde se chyby v obraze projevily v „plné kráse“. Vysílání stanice by v dohledné době měla doplnit nová televize Country no.1. Ta bude šířena prostřednictvím multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, ve svých sítích ji nabídnou také vybraní kabelovíIPTV operátoři. V budoucnu by se měl tento program objevit také na satelitu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).