Hlavní navigace

Skylink zahájil prodej satelitního internetu

29. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 5. 2009

Česko-slovenská satelitní platforma Skylink oznamuje zahájení prodeje služby ASTRA2Connect – internetu přes satelit. Provozovatel poskytne 4 cenové tarify s rychlostmi 256 kbps – 2 Mbps v cenové relaci od 650 do 2 200 Kč měsíčně. Služba je určena primárně uživatelům v místech, kde není dostatek alternativ pro vysokorychlostní internet.

Tipy C

Přístup k internetu se uskutečňuje prostřednictvím obousměrného datového spojení se satelitem ASTRA na pozici 23,5 st. východně. Uživatel služby potřebuje komplet ASTRA2Connect, který obsahuje všechny komponenty potřebné k instalaci a zprovoznění. Satelitní anténa je připojena k modemu ASTRA2Connect a ten se připojí přímo k počítači. Instalace je jednoduchá, podobně jako instalace televizního satelitního příjmu,“ uvádí PR oddělení Skylinku.

Výhodou služby je fakt, že funguje prakticky kdekoliv v rozmezí pokrytí družice, tedy i v zahraničí bez dodatečných poplatků. Je možnost připojení použít například na chatě, výstavní expozici a dalších místech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).