Hlavní navigace

Satelitní Skylink ukončil prodej starých karet s podporou CryptoWorks

12. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 7. 2010

Největší poskytovatel satelitní televizeČeské republice, Skylink, ukončil distribuci přístupových karet, které podporovaly kódovací systém CryptoWorks. Firma bude nadále nabízet už jen nové ICE karty, které umožňují přijímat vysílání Skylinku kódované jak systémem CryptoWorks, tak novým systémem Irdeto, na který služba přechází. Informoval o tom server Parabola.cz.

K TÉMATU: Satelitní Skylink a CS Link přejdou na kódování Irdeto. Mají se diváci bát?

Doprodali jsme poslední karty Skylink pro systém CryptoWorks, potvrdil webu Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která Skylink v tuzemsku provozuje. Nyní prodáváme už jen ICE karty, dodal. Mezi prodejci se však mohou ještě vyskytovat poslední kusy karet Skylinku, které podporují pouze CryptoWorks. Podle Glisníka budou tyto karty nadále fungovat, do budoucna se ale počítá s úplným přechodem na systém Irdeto.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: První tři satelitní přijímače získaly pečeť „Skylink ready“ pro systém Irdeto

Systém CryptoWorks bude podporován do konce roku 2012. Zákazníci Skylinku, kteří si pořídí novou ICE kartu, přechod na Irdeto v podstatě nepocítí. Stejný přechod plánuje i konkurenční satelitní služba CS Link, která využívá stejně jako Skylink vysílací pozici 23,5 stupně východně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).