Hlavní navigace

Satelitní Skylink šíří v Česku slovenské programy bez registrace

21. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 10. 2010

Satelitní platforma Skylink šíří na území České republiky programy slovenských stanic bez registrace. Z posledního zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vyplynulo, že některé programy si společnost TradeTec, zástupce Skylinku v tuzemsku, zkrátka zapomněla registrovat. Server DigiZone.cz zjišťoval podrobnosti právě u licenčního a kontrolního orgánu v Česku.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Moduly Irdeto pro satelitní službu Skylink budou koncem října

Porovnávali jsme údaje dostupné na webových stránkách provozovatele s registrací kanálů, kterou máme k dispozici a zjistili jsme, že společnost TradeTec šíří bez registrace na území České republiky slovenské programy STV Trojka, Markíza, Doma a JOJ Plus, uvedla pro server DigiZone.cz ředitelka odboru rozhlasového vysílání a licencí Jitka Hrubá. V tomto případě se ale nejedná o žádný velký prohřešek. TradeTecu stačí, aby RRTV šíření stanic oznámil. Problémem však může být souhlas slovenské strany, což už však regulační orgán nekontroluje a český zákon, narozdíl od slovenského, nevyžaduje. Vyjádření výkonného ředitele Jaromíra Glisníka se získat nepodařilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).