Hlavní navigace

Skylink přišel s aplikací pro IPTV/VoD. Je ke stažení na Google Play

29. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
UVNITŘ GALERIE – Aplikace je dvojí: Skylink Live TV CZ a Skylink Live TV SK a jako výrobce je uvedena M7 Group SA, provozovatel této satelitní platformy.

Na existenci aplikace nás upozornil Petr Faistauer, jemuž tímto děkujeme, a jak to tak vypadá, zachytil ji na úplném začátku, protože česká verze měla včera pouhých 10+ stažení. Jako verze je v ní však uvedena 3.5 a datum aktualizace je 25. 8. 2016. Partnerem M7 Group pro IPTV/VoD, jak jsme vás informovali už v dubnu, je on-line videopůjčovna Banaxi, což je vidět ve VoD části, resp. v sekci „Filmy a seriály“, kde najdete i logo Banaxi a dva její balíčky – Go a Mini.

Zda už je aplikace Skylink Live TV CZ funkční, či nikoli, nejsem schopen ověřit (nemám účet), ale podle některých nedopracovaných voleb a také facebookového účtu Skylinku to spíše vypadá, že nikoli. Soudím také z odpovědi Skylinku pro Pavla Petelíka, který se na Facebooku ptá: Mne spis zajima kdy zavedou IPTV co pripravuji.

Odpověď: Spuštění podobné služby je náročné nejen po technologické stránce a proto vše trvá delší dobu. Jsme však přesvědčeni, že čekání se vyplatí a zákazníci budou spokojeni.

ČTĚTE TAKÉ: Skylink si jako partnera pro VoD vybral Banaxi

Radek Přikryl: Budoucností VoD je obsah všude, včetně aut

Nicméně česká i slovenská aplikace jsou už ke stažení a jak vidíte z galerie, ta česká je rozdělena na pět částí:

  • Živá TV,
  • TV Program,
  • Filmy a seriály,
  • Můj účet,
  • Nastavení.

Část „Živá TV“ nabízí volby „Kategorie“, kde zatím nic není, „Všechny programy“, v níž jsou desítky a desítky kanálů, „Dostupné programy“ a „Oblíbené“. Ve volbě „Dostupné programy“ je pak uvedeno „Žádné programy nejsou k dispozici“.

Volba „TV Program“ (EPG) dává vybrat mezi „Nyní v TV“ a „Hlavní čas“, po klepnutí na dnešní datum zase vidíte výběr „Včera“ a program pro dalších šest dnů dopředu. K dispozici je i filtr kanálů, včetně těch oblíbených.

BRAND24

V „Nastavení“ pak najdete informace o aplikaci, často kladené otázky, volbu „Vypnout odesílání dat o užívání aplikace“ a přihlášení.

Jak také můžete vidět v galerii, na horní liště je připravena ikonka k odeslání obrazovky mobilu na „big screen“, tedy na televizor, což jsem hned s testovaným Philips 55PUS8601 s operačním systémem Android TV vyzkoušel. Napojit se ještě nešlo, i když aplikace televizor rozpoznala a připojení nabídla. Jinak se můj LG Flex 2 bez potíží se zmiňovaným Philipsem propojuje přes Wi-Fi Miracast.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).