Hlavní navigace

Nové karty Standard HD M7 přestanou fungovat v necertifikovaných čtečkách

26. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někteří prodejci poskytovali zákazníkům přijímače, které neměly certifikovaný dekodér Irdeto, i přesto, že na budoucí možné problémy M7 Group dlouhodobě upozorňovala.

Dekódovací karty Skylink Standard HD M7, které se do oběhu dostaly minulý měsíc, přestanou fungovat v necertifikovaných čtečkách. Obchodní partnery na to dnes prostřednictvím dopisu upozornil národní manažer podpory prodejní sítě satelitního operátora Skylink Jan Augusta. Upozorňujeme všechny prodejce satelitní techniky, že nový typ dekódovacích karet Skylink Standard HD M7, uvedený na trh v lednu 2013, bude v nejbližší době funkční již výhradně v certifikovaných dekodérech Irdeto s označením Skylink READY, varuje Augusta.

K TÉMATU: Skylink zavádí další nové karty Standard HD M7 a Výměna M7, oddělí platbu za službu

Pokud se v souvislosti s necertifikovanými čtečkami objeví problémy, veškerá zodpovědnost bude padat na prodejce, který je zákazníkovi poskytl. Vyplývá to z vyjádření manažera M7 Group, která službu Skylink provozuje. Přestože jsme na nezbytnost kompatibility satelitního přijímače a dekódovací karty dlouhodobě upozorňovali, prodávali někteří prodejci karty Skylink v kompletech s přijímači, které neměly certifikovaný dekodér Irdeto, postesknul si Jan Augusta. Dotčení zákazníci se sice podle jeho slov na operátora obracejí, nicméně ten jim není schopen pomoci.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Konec CS Linku? M7 Group přestane k 31. březnu registrovat všechny nové karty

Vyřazení karet Skylink Standard HD M7 v necertifikovaných čtečkách má spočívat v nasazení vyššího stupně jejich zabezpečení. Změna spočívá v tom, že karty Skylink Standard HD M7 budou dekódovat signál výhradně v licencovaných dekodérech Irdeto. K přechodu na vyšší stupeň zabezpečení dojde v nejbližších dnech, upozornil Augusta. Ten dále uvedl, že zákazníci jsou o nutnosti použití karty v certifikované čtečce upozorněni na jejím obalu. M7 Group zároveň žádá prodejce, aby na tuto skutečnost svoje klienty upozornili a vyhnuli se tak případným budoucím problémům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).