Hlavní navigace

Skupina Nova dnes spustila HbbTV. Nikoli ale na Nově

1. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
UVNITŘ GALERIE – Společnost CET 21 na svých vybraných stanicích započala s šířením hybridního televizního vysílání.

To „v první fázi“, jak zdůrazňuje tisková zpráva, najdete na kanálech Fanda (odtud pochází naše galerie), Telka, Smíchov, Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International. Jak vidíte, odkaz na HbbTV aplikaci v podobě tradičního červeného tlačítka zatím nenajdete na stanicích Nova a Nova Cinema.

Spustili jsme HbbTV v testovacím provozu a postupně ji zavádíme na všechny naše kanály. Divákům chceme umožnit se jednoduchou cestou skrze své televizní obrazovky dostat k dalšímu obsahu, uvádí Petr Horák, zástupce ředitele sekce nových médií a diverzifikace skupiny Nova.

ČTĚTE TAKÉ: Nova představí vlastní verzi Hollywood Game Night

Vlastník televize Nova oznámil výsledky. Provozní zisk se zvýšil o 22 %

BRAND24

V první fázi mají diváci přístup k televiznímu programu pro všechny stanice skupiny Nova, k domácímu i mezinárodnímu zpravodajství, včetně sportovního, a také k sekci zvané Pořady. Tady jsou zatím nejrůznější ukázky z Ordinace, Ulice, MasterChef Česko a show Tvoje tvář má známý hlas.

Aplikaci hybridní televize pro „Novu“ připravila společnost Mautilus a v plánu je její brzké rozšíření o reklamu. Tisková zpráva také výslovně upozorňuje, že v testovacím provozu bude aplikace dostupná zatím jen některým domácnostem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).