Hlavní navigace

Skotský Border se připravuje na vypnutí analogu

29. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 4. 2008

V letošním roce čeká vypnutí analogového televizního vysílání další oblast Velké Británie. Po městu Whitehaven a jeho okolí přijde na řadu skotský region Border. Vypnutí analogového vysílání se má uskutečnit 6. listopadu a nezávislá nezávislá britská organizace Digital UK oznámila, že od 6. května bude do analogového vysílání zařazeno upozornění na blížící se přechod na zemské digitální televizní vysílání.

Od příštího týdne po dobu šesti měsíců budou do televizního vysílání zařazovány upoutávky, které se zobrazí pouze divákům analogového vysílání. Ty upoutávka informuje o tom, že o tento způsob příjmu televizního signálu brzy přijdou. Minutová upoutávka, kterou do vysílání zařadí stanice BBC One, BBC Two, ITV1, Channel 4 a Five, bude na vypnutí analogu upozorňovat textem: “Pokud vidíte toto upozornění, bude Váš televizor postižen vypnutím analogového vysílání 6. listopadu. Otázky? Volejte Digital UK 0845 234 0388.”

S blížícím se termínem přechodu na DVB-T vysílání bude postupně zvyšována frekvence zařazování upoutávek do vysílání a zvětší se i velikost upoutávky. Ta bude těsně před vypnutím analogu zabírat celou obrazovku. Podle Johna Askewa z Digital UK jsou upoutávky v televizním vysílání velmi efektivní způsob, jak informovat diváky.

BRAND24

Přestože jsou podle průzkumů Digital UK obyvatelé skotského regionu Border většinou o přechodu na DVB-T vysílání informováni, pouze méně než 10 % zná přesné datum vypnutí analogu.

Zdroj: Digital TV Group

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).