Hlavní navigace

Signál DVB-T od srpna pro 87 % Poláků

25. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 7. 2011

Digitalizace v Polsku nabírá konečně na obrátkách a svědčí o tom i vyjádření telekomunikačního operátora Emitel, tamní obdoby Českých Radiokomunikací, který informoval média, že od srpna letošního roku už bude DVB-T signál dostupný pro 87 procent populace. Může za to především významný rozvoj multiplexu 2, který přechází do své další etapy a dostává se i na území České republiky.

BRAND24

K TÉMATU: Polský multiplex 2 výrazně rozšiřuje pokrytí. Bude ho možné zachytit i u nás

Díky spuštění 22 nových vysílačů bude od počátku srpna signál dostupný pro 87 % Poláků. V testovacím provozu jich je v tuto chvíli již 17 a zbytek bude spuštěn v nejbližších dnech. Po 1. srpnu bychom měli mít k dispozici 40 digitálních vysílačů šířících druhý multiplex, uvedl ředitel společnosti Emitel Piotr Siemieniec. Do konce roku pak bude spuštěn DVB-T signál ještě z lokalit Gnieźnie, Gorlitz, Leżajsk, Łodz, Ostrołęc a Solinie. Pokrytí by pak mělo vzrůst na 94 % populace. Finální stav k datu 31. prosince 2013 bude znamenat 97 % pokrytí obyvatelstva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).