Hlavní navigace

Janis Sidovský v představenstvu digitální televize Barrandov

23. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 6. 2008

Janis Sidovský, mluvčí a pověřený ředitel marketingu a PR připravované digitální televize Barrandov, se stal třetím členem a místopředsedou představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio, která je držitelem vysílací licence této stanice. Ve funkci nahradil bývalého generálního ředitele TV Barrandov Vladimíra Kubu.

Předsedkyní představenstva firmy je Jana Vozárová, pověřená vedením TV Barrandov, dosavadním druhým členem pak Rudolf Silný. Společnost Barrandov Televizní Studio, a.s. také oznámila fúzi s firmou TV Barrandov s.r.o., jež fungovala jako servisní organizace pro chystanou televizi. Společnost Barrandov Televizní Studio a.s. je nástupnickou společností TV Barrandov s.r.o., která je společností s obdobným předmětem podnikání, přičemž nástupnická společnost je stoprocentním vlastníkem zanikající společnosti, přiblížil Sidovský.

Zanikající společnost byla založena zejména proto, aby pro nástupnickou společnost, jakožto držitele licence, zajišťovala přípravu televizního digitálního vysílání a podílela se na výrobě televizních pořadů. Důvodem fúze je zjednodušení stávající organizační a administrativní struktury dvou společností prostřednictvím jejich sloučení do jedné společnosti a s tím související výrazné snížení administrativních nákladů na provoz, vysvětlil mluvčí.

BRAND24

Samotnou firmu Barrandov Televizní Studio ovládá skupina akcionářů, z nichž největší podíl drží společnost Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka. Tomu rovněž patří filmové ateliéry Barrandov, v nichž si nové televize vybudovala svoje sídlo, Palác zábavy Barrandov.

Sidovský pracuje pro TV Barrandov od letošního ledna, nejprve jako mluvčí, později byl pověřen řízením marketingu a PR. Programovým ředitelem připravované televize je Přemysl Svora, ředitelem výroby Petr Nezval, obchodním ředitelem David Bártík, finanční ředitelkou Helena Bílková a ředitelem techniky Michal Kratochvíl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).