Hlavní navigace

Šéfredaktor Digitalizace.info píše rozhořčený dopis operátorům multiplexů

20. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 11. 2008

Radek Donát, šéfredaktor webu Digitalizace.in­fo, se rozhodl napsat otevřený dopis dvěma českým operátorům digitálních multiplexů. Jde konkrétně o Českou televizi (multiplex 1) a České Radiokomunikace (multiplex 2). Nelíbí se mu rozdíly mezi zpracovatelností transportních toků multiplexů 1, 2 a 3. Porovnání vyznělo výrazně v neprospěch multiplexu 1, přestože multiplex 2 je z hlediska měřiče kvality signálu z hlediska koncového uživatele (diváka) plně srovnatelný a multiplex 3 dokonce lepší, konstatuje Donát.

BRAND24

Ten se zároveň odvolává na naměřené hodnoty chybovosti (BER) nebo odstup signálu od šumu. Rozdíl v kvalitě multiplexu 1 a 2 je podle něj stěží vysvětlitelný jinak, než tím, že je multiplex 1 ve svém datovém toku poškozen a je výrazně hůře rekonstruovatelný než multiplex 2. Donát obviňuje v dopise oba operátory z informačního mlčení a žádá je proto o oficiální stanovisko v celé věci a nabízí pomocnou ruku při měřeních a analýzách.

K TÉMATU:
Měření nepotvrzují, že za problémy s příjmem DVB-T mohou operátoři
Problémy s příjmem DVB-T jsou vždy u vyšších vysílacích kanálů, tvrdí ČRa

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).