Hlavní navigace

Šéf Novy rezignoval na prezidentství v Asociaci televizních organizací

21. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 11. 2011

Prezidentem Asociace televizních organizací (ATO), ve které jsou za účelem peoplemetrového měření sdruženy všechny velké plnoformátové stanice, už není generální ředitel televize Nova Jan Andruško. Nahradil ho Marek Singer z konkurenční Primy. Informoval o tom server Mediář.cz s odvoláním na jednatelku ATO Vlastu Roškotovou. Ta zároveň uvedla, že byla zamítnuta možnost zrušení tendru na provozovatele peoplemetrů po roce 2012.

BRAND24

K TÉMATU: Nova trvá na vypsání nového tendru na provozovatele peoplemetrů

Nova podle generálního ředitele Jana Andruška trvala na zrušení veřejné obchodní soutěže, v níž postoupila do konečného hlasování jediná nabídka od společnosti Mediaresearch, která peoplemetry provozuje již nyní. Přesto, že Andruško na funkci rezignoval, i nadále je nutný souhlas Novy s výsledkem tendru, jehož vítězem má být právě Mediaresearch (výměna prezidenta ATO ale s tendrem nesouvisí). Mediář připomíná, že jedinou možností, jak dostat Novu ze hry by bylo její případné vystoupení z ATO. Současná nejistá situace, která se táhne již několik týdnů, by měla být vyřešena do konce letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).