Hlavní navigace

Šéf internetu Novy Pavel Krbec: Regulace internetu vůbec neměla nastat

17. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 5. 2011

Pavel Krbec, šéf internetu televize Nova, konstatoval na dnešní konferenci VIF, že s celou regulací internetu, která byla požadavkem z Bruselu, se měla zvednout větší vlna nevole a nesklánět před ní hlavu. Budeme se snažit o to, aby se regulace případně zmírnila. Bohužel se ji nepodařilo zastavit, konstatoval Krbec. Co se týká choulostivého obsahu, je podle něho dost dalších zákonů, které na to jsou, a není k tomu zapotřebí speciální úřad (RRTV).

BRAND24

Podle něho nejde pouze o problém skupiny CME. Mediální domy musí začít vytvářet tlak, aby se regulace zmírnila, případně zrušila, uvedl Krbec. Kateřina Hrubešova ze SPIRu souhlasila v tom, že bruselští úředníci mají zapotřebí vše regulovat. Co se týká regulace RRTV, Nova musela označit například pořady, které obsahují takzvaný product placement. Také Česká televize se musela registrovat u RRTV. Konkrétně jde o stránku ceskatelevize.cz. Dáváme tam ale pouze věci, které byly vysílány, takže se objevují na internetu ve stejné podobě, uvedl výkonný ředitel sekce Nová média ČT Milan Fridrich.

Kateřina Hrubešová dále oznámila, že RRTV by se měla zabývat erotickými servery, ovšem otázkou je, jak se s nimi popasuje. Pavel Krbec z televize Nova řekl, že všechny servery, které běží jako weby na vyžádání, běží pod Nova.cz a co se týká lineárního vysílání, to bude na webu Voyo.cz. U druhého způsobu zákazník neovlivní, co právě běží, například živé vysílání ČT 24 nebo přenos královské svatby. Problémem však mohou být některé reklamy, které se do videa mohou vkládat například z úplně jiného kontinentu, a poskytovatel obsahu na něj nemá vliv. Co se týká obsahu na internetu, začal být zřejmě tak zajímavý, že se musel začít regulovat, zmínil také jeden z postřehů Jakub Kabourek ze společnosti KIT Digital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).