Hlavní navigace

Šéf francouzské TDF: Pro digitalizaci je nejdůležitější kvalitní FTA nabídka

23. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 8. 2007

Úspěšný přechod ze zemského analogového na zemské digitální vysílání musí být podpořený silnou nabídkou bezplatně dostupných programů. Myslí si to prezident francouzské společnosti TDF Michel Combes, který se účastní právě probíhající konference Levira Digital Broadcasting v estonském hlavním městě Tallinnu. Firma TDF drží 49% procentní podíl ve společnosti Levira, která v Estonsku provozuje zemské digitální vysílání ve třech multiplexech a ve formátu MPEG-4. Většina těchto programů je ale v současnosti dostupná pouze za poplatek.

Tématy odborné konference v estonské metropoli jsou vypínání analogového vysílání ve východní a západní Evropě, digitální televize na mobilu a standard MPEG-4 AVC v zemském digitálním vysílání. Společnost TDF podniká v osmi zemích, tři z nich – Estonsko, Polsko a Maďarsko – leží ve střední nebo východní Evropě.

BRAND24

Tři multiplexy společnosti Levira mají být příští rok dostupné pro 98 % Estonců. Země přes značnou pokročilost svého procesu digitalizace plánuje vypnutí zemské analogové televize na 1. únor 2012. Sousední Finsko se ke stejnému kroku odhodlá už 9. září, tedy jen o pár dní později než první oblast – Domažlicko – v České republice.

Zdroj: BroadbandTVNew­s.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).