Hlavní navigace

Šéf ČTÚ: Digitalizace proběhla hladce, ale proces jednoduchý nebyl

30. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 11. 2011

Předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavel Dvořák zhodnotil na dnešní tiskové konferenci ke konci analogového vysílání veřejnoprávní televize proces digitalizace kladně. Radě se podařilo připravit solidní technický plán přechodu, pochválil si Dvořák. Na koordinaci kmitočtů podle něho pracoval profesionální tým, který nebyl vidět. Mezinárodní koordinace nebyla jednoduchá, uvedl šéf ČTÚ a pochválil Českou televizi, že uvolnila analogové frekvence ČT 2.

ČTĚTE TAKÉ: Sledovali jsme živě: Kolokvium ČTÚ ke konci televizní digitalizace

BRAND24

Jako úřad jsme postupovali zcela transparentně se všemi subjekty na trhu. Koordinační skupina mohla navázat svými vstupy do digitalizace a mohla zařídit hladkou kampaň. Pro ČTÚ to byla výzva. Adekvátně jsme monitorovali celý proces a v nejbližší budoucnosti se nám to určitě bude hodit. Naučili jsme se monitorovat televizi i rozhlas tak, aby to pro veřejnost bylo stravitelné, konstatoval předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Generální ředitel ČT Petr Dvořák pak pochválil svého předchůdce Jiřího Janečka, který na procesu digitalizace odvedl velký kus práce.

Zhodnocení procesu digitalizace České televize přinese DigiZone.cz v zítřejším článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).