Hlavní navigace

Šéf Českého rozhlasu Duhan bude sám sobě náměstkem pro program

21. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 10. 2011

Náměstkem generálního ředitele Českého rozhlasu pro program a vysílání bude dočasně sám šéf veřejnoprávního rozhlasu Peter Duhan. Stane se tak jedním ze tří šéfů sekcí, kteří budou tvořit topmanagement ČRo. Náměstkem pro správu s provoz rozhlasu bude nynější výkonný ředitel ČRo Oldřich Šesták a náměstkem pro strategický rozvoj nynější ředitel odboru komunikace René Zavoral. Duhan o tom podle agentury ČTK ve čtvrtek informoval Radu ČRo.

K TÉMATU: Staronový ředitel Českého rozhlasu chystá radikální změny. Začne už den po zvolení

Pod každým náměstkem budou fungovat tři ředitelé, například pod náměstkem pro program a vysílání půjde o šéfy zpravodajství, výroby a vysílání. Ředitelkou zpravodajství by se měla stát nynější šéfka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová, která proti Duhanovi kandidovala ve výběrovém řízení na generálního ředitele ČRo. Nová organizační struktura vedení rozhlasu bude platit od 1. listopadu.

ČTĚTE TAKÉ: Oldřich Šesták od června výkonným ředitelem Českého rozhlasu

BRAND24

Pod náměstka pro správu a provoz Šestáka mají spadat ředitelé ekonomického odboru, oddělení koncesionářských poplatků, oddělení veřejných zakázek, správy a majetku. Náměstek pro strategický rozvoj Zavoral bude přímým nadřízeným ředitele odboru komunikace a veřejných vztahů, šéfa nových médií, oddělení projektového řízení, právního referátu a obchodní ředitel. Divizi obchodu chce rozhlas vytvořit v průběhu příštího roku.

Ředitele divizí, kteří budou přímými podřízenými náměstků generálního ředitele, chce Duhan jmenovat od Nového roku. Ke stejnému datu má v ČRo vzniknout i funkce personálního ředitele. Statutárním zástupcem generálního ředitele, který by v případě potřeby převzal jeho pravomoci a řízení celého rozhlasu, bude René Zavoral.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).