Hlavní navigace

Satelitní platforma Hello HD zakódovala slovenský kanál Bebe HD

19. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 11. 2008

maďarské satelitní platformě Hello HD na družici Eurobird 9 došlo k zakódovaní kanálu Bebe HD, jehož vysílání je určeno pro nejmenší diváky. Jeho signál je stejně jako u ostatních programů v tomto balíku kryptován systémy CryptoWorks a Conax. Doposud byl signál šířen volně, tedy nekódovaně, a mohli ho sledovat všichni diváci, kteří mohou otočit parabolu na tuto pozici. Bebe HD je jediným dětským kanálem, který je šířen v rozlišení Full HD, doposud šlo však pouze o testovací vysílání.

Program provozuje slovenská společnost Mega Max Media, která loni spustila televizní program Bebe TV určený pro nejmenší diváky od šesti měsíců do tří let. Parametry příjmu – frekvence 12,074 GHz, v normě DVB-S2 a kompresním standardu MPEG-4. Satelitní distribuci zajišťuje maďarská placená satelitní platforma Hello HD, zaměřená na programy ve vysokém rozlišení obrazu. Programové schéma Bebe TV HD je odlišné od stanice Bebe TV ve standardním rozlišení, oba kanály ale využijí stejnou knihovnu pořadů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).