Hlavní navigace

Satelitní operátoři šíří dokumentární kanál Discovery stále v původním formátu 4:3

19. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přesto, že na moderní obrazový formát 16:9 přešla dokumentární stanice Discovery Channel oficiálně již včera, provozovatelé českých satelitních služeb ho svým klientům stále poskytují v poměru 4:3.

Čeští satelitní operátoři jako by si ani nevšimli včerejšího přechodu dokumentárního kanálu Discovery Channel do moderního obrazového formátu 16:9. Všichni bez výjimky ho nabízejí svým zákazníkům nadále ve formátu 4:3. Server DigiZone.cz si tuto skutečnost ověřil včera u Digi TV, freeSATu by UPC DirectSkylinku. Oficiálně je Discovery Channel distribuován v poměru stran 16:9 od včerejší 11. hodiny dopolední.

K TÉMATU: Discovery Channel přejde v dubnu na širokoúhlý formát 16:9

Satelitní operátoři Digi TV a freeSAT by UPC Direct poskytují svým klientům shodnou verzi Discovery Channel, a to konkrétně Hungary. U obou služeb je formát obrazu nadále ve 4:3 s černými vertikálními pruhy po stranách, logo je však vysíláno již širokoúhle. Na obrazovce tedy působí jako smrštěné. Verze Discovery Channel Central Europe, kterou nabízí Skylink, je dokonce v původním zobrazení 4:3 včetně loga, což ale nebude chyba na straně operátora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).