Hlavní navigace

Sat.1 Gold začne vysílat v Bavorsku pozemně, signálem pokryje i část Čech

15. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice se věnuje primárně ženám v cílové skupině od 49 do 64 let. Českým divákům je bezplatně dostupná také ze satelitu Astra 1L na pozici 19,2 stupně východně.

Německá komerční televize Sat.1 Gold, zatím poslední stanice z rodiny mediálního domu ProSiebenSat.1, začne od 1. srpna vysílat prostřednictvím zemského digitálního šíření (DVB-T) svůj signál na území Bavorska, konkrétně v jeho jižní části. Sat.1 Gold využije dvou vysílačů a to München – Olympiaturm a Wendelstein. Oba fungují v rámci společné jednofrekvenční sítě (SFN) na kanálu 34 s výkonem 100 kW a vertikální polarizací. O udělení licence pro zemské vysílání na území Bavorska rozhodl na svém posledním zasedání tamní regulátor BLM.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Na satelitu Astra dnes odstartuje nekódovaný kanál Sat.1 Gold

Jak server DigiZone.cz informovali už v minulosti jeho čtenáři, signál z Mnichova a Wendelsteinu je zachytitelný i na omezeném území Čech. Největší pravděpodobnost tak mají zájemci v jižní části republiky. Určitou šanci mají i obyvatelé Šumavy, kteří se však nacházejí na vyvýšených místech a mají bezproblémový výhled směrem na Bavorsko. Programová nabídka v Mnichově a Jižním Bavorsku se nedávno rozšířila také o ženský kanál Sixx a teleshoppingovou stanici 1–2–3.tv. Sat.1 Gold cílí primárně na ženy ve věku od 49 do 64 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).