Hlavní navigace

Samsung uvádí na trh Blu-ray přehrávače, které umí upscalovat obraz na Ultra HD

23. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – K dispozici jsou zatím dva modely: jeden pro úplné začátečníky a druhý pro náročné uživatele, který slouží i jako PVR s duálním nahráváním

Dva typy Blu-ray přehrávačů, které dokáží přepočítat obraz v HD kvalitě do Ultra HD, uvádí na trh společnost Samsung. Přístroje BD-H6500 a BD-H8900 obsahují funkci UHD upscalling, která převádí běžné rozlišení obrazu až na úroveň 4K, a to i v případě, že daný obraz neměl původně Ultra HD rozlišení. Oba Blu-raye zároveň nahrazují chytrý televizor, po připojení k televiznímu přijímači a internetu využívají tzv. Smart Hub, který umožňuje využívat chytré funkce i na „nechytrých“ televizích. K internetu se navíc mohou připojit i bezdrátově prostřednictvím Wi-Fi.

K TÉMATU: Jaký kompresní standard použije Česko u budoucího vysílání Ultra HD v DVB-T2?

ebf 24 - tip duben

Model BD-6500 je jednodušší a uživatelsky příjemný i pro ty, kteří s Blu-ray přehrávači teprve začínají. Oproti tomu BD-H8900 s pevným diskem o velikosti 1TB je už vyloženě pro fajnšmekry: umožňuje nahrávat oblíbené pořady a seriály na pevný disk díky kombinaci tunerů DVB-T a DVB-C pro pozemní a kabelové digitální televizní vysílání. Blu-ray přehrávač tak zároveň slouží i jako PVR s duálním náhráváním. Technologie Full HD 3D navíc obsahuje funkci automatického nastavení kontrastu, která mininalizuje počet vrstev obrazu a maximalizuje rychlost odezvy.

Oba nové typy Blu-rayů umožňují připojení externích pevných disků a paměťových zařízení přes USB konektor a dokáží přečíst velké množství kodeků a formátů pro audio, video i foto.


Foto: Samsung

Blu-ray BD-H6500


Foto: Samsung

Blu-ray BD-H8900

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).