Hlavní navigace

Samsung pozastavil vývoj aplikace iVysílání České televize pro svoje Smart TV

8. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma službu neoficiálně představila už přede dvěma a půl roky na berlínském veletrhu IFA 2010. Od té doby neustále dolaďuje technické detaily, ale nyní veškeré práce pozastavila.

Majitelé chytrých televizorů značky Samsung se patrně ani letos nedočkají widgetu pro službu iVysílání, která obsahuje archiv pořadů České televize. Podle serveru Lupa.cz totiž Samsung vývoj této aplikace pozastavil. „Během přípravy aplikace iVysilani pro Smart TV se Samsung domluvil s Českou televizí na pozdržení tohoto projektu,“ potvrdila Veronika Šoufková z českého marketingového zastoupení společnosti Samsung.

BRAND24

K TÉMATU: ČT zablokovala přístup k hybridnímu vysílání přes internetové prohlížeče

ČT původně nechtěla plánovaný widget pro iVysílání na televizorech Samsung vůbec spouštět. Rozhodla se totiž opustit cestu vývoje unikátních řešení aplikací iVysílání pro jednotlivé výrobce televizorů a připravuje jednotné řešení ve standardu hybridní televize HbbTV. Samsung se ale nechtěl iVysílání vzdát a v přípravě widgetu pokračoval už bez spolupráce s ČT. Během posledních dvou let pak firma slibovala hned několik termínů, k nimž chtěla iVysílání spustit, ale žádný se jí nepodařilo dodržet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).