Hlavní navigace

S redakcí Leonarda počítám, ujišťuje Duhan. O zachování stanice ale mlčí

2. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 3. 2010

Redaktoři vědecko-populární digitální stanice Českého rozhlasu Leonardo nemusí mít obavu, že by přišli o práci. S tím týmem v nějaké formě určitě počítám, slíbil v pondělním pořadu Hyde Park prozatímní ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. Zároveň ale nerozptýlil obavy, že Leonardo jako samostatná stanice Českého rozhlasu skončí.

K TÉMATU: Rozhlas možná zruší stanici Leonardo. Byla by to chyba, říká její zakladatel

Duhan se podle svých slov hned v pondělí, kdy převzal funkci prozatímního ředitele ČRo, sešel se zástupci stanice Leonardo, aby s nimi prodiskutoval „různé pověsti o jejich zrušení“. Definitivní verdikt, zda Leonardo přežije jako samostatný okruh veřejnoprávního rozhlasu, nebo pouze jako redakce, která bude přispívat na ostatní stanice ČRo, však nepadl. Při loňském finále výběrového řízení na generálního ředitele ČRo, kterého se Duhan rovněž účastnil, přitom zmínil, že je otázka, zda by Leonardo mělo existovat jako samostatná stanice a neměla by to spíš být redakce vědy.

ČTĚTE TAKÉ: Co zaznělo při loňském finále konkurzu na generálního ředitele Českého rozhlasu

BRAND24

Informace, že by Leonardo mohlo jako digitální stanice ČRo skončit, se objevila koncem letošního ledna na zpravodajském serveru iDnes.cz. Částečně ji potvrdil i tehdejší generální ředitel rozhlasu Richard Medek. Také jsem se s touto tendencí uvnitř rozhlasu setkal. Rozhodnutí nechám na programové konferenci, řekl webu. Rozhodnutím programové konference ČRo se nyní ohání také Duhan.

Nápad uspořádat programovou konferenci, která by vytyčila další směřování Českého rozhlasu a jeho stanic, měl právě Duhan a začal ji připravovat už za Medkova ředitelování. Akce, která proběhne poslední březnový víkend v Poděbradech, by měla odpovědět i na otázku, zda se změní hudebná dramaturgie Radiožurnálu, zda vznikne nová stanice mluveného slova, kterou prosazoval Richard Medek a jaký postoj zvolí současné vedení rozhlasu k rozhlasové digitalizaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).