Hlavní navigace

S politiky se o budoucnosti nebavím, tvrdí ředitel zpravodajství ČT

1. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 6. 2009

Milan Fridrich, ředitel zpravodajství České televize, poskytl serveru Lidovky.cz rozhovor, ve kterém reaguje na některé fámy, které se okolo něj vytvořily v souvislosti s volbou nového šéfa tohoto veřejnoprávního média. Hned na začátku popřel, že by se na jeho zvolení nejvyšší hlavou Kavčích hor domluvili Mirek Topolánek a Ivan Langer z ODS spolu s Jiřím Paroubkem z ČSSD.

K TÉMATU: Milan Fridrich odmítá fámy o tom, že se má stát generálním ředitelem ČT

Žádnou takovou dohodu jsem nikdy neudělal, s politiky jsem se o své budoucnosti v České televizi nikdy nebavil, uvedl Fridrich, který zároveň dodal, že však nechápe, jak si mohla být média tak jistá tím, že Jiří Janeček, současný šéf Kavčích hor, obhájí svůj post. Šlo podle něj o stejnou spekulaci, jako když on by měl být zvolen generálním ředitelem novým. Zároveň popřel, že by tým pod jeho vedením byl pod vlivem cenzury. Mám za sebou tým, který nikdy nepocítil, že bych prováděl cenzuru, a je hrdý, že dělá nestrannou a nezávislou žurnalistiku, u­vedl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Janeček poskytl Hospodářským novinám jediný, ale upřímný rozhovor

S politiky se sice ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich stýká, avšak potvrdil, že s nimi má chladně profesionální vztahy, které jsou způsobené jeho aktivitami, jako je dramaturgie klíčových akcí – důležité sjezdy, jednání parlamentu apod. Fridrich dále uvedl, že Jiří Janeček má jeho podporu a myslí si, že vždy vedl televizi dobře a ví, jak ji dále rozvíjet. Šéf zpravodajství si také myslí, že si někdo dává práci, aby mu zničil pověst, protože na rozdíl od jiných lidí nemá komunistickou minulost. Když máte člověka s patnáctiletou úspěšnou kariérou, u něhož ani rodiče nebyli partajními kádry nebo estébáky, tak je asi nutné zveličovat drobnosti nebo účelově vytvořit kompromitující materiály, řekl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).