Hlavní navigace

S nezájmem o 3D televizi se potýkají i Němci

10. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2010

Nejen obyvatele České republiky, ale také naše západní sousedy trápí nedostatek trojrozměrného obsahu, a to i přesto, že v Německu už vysílá ve 3D kompletně jeden z programů satelitní služby Sky Deutschland. Na akci Symposium der Deutschen TV-Plattform, která se konala začátkem listopadu v Berlíně, se o tom nechal podle serveru Infosat.de slyšet Thomas Wrede ze společnosti SES Astra.

ČTĚTE TAKÉ: Návštěvníci veletrhu Erotica sex 2010 se mohou těšit také na 3D filmy

Podle Wredeho je problém především v tom, že na německém trhu je v současné době dostupných pouze šest 3D Blu-ray titulů a od března do konce června bylo prodáno pouze třicet tisíc 3D televizorů. Přesto jsem přesvědčen, že 3D televize není pouze humbukem, ale přidanou hodnotou pro zákazníka, uvedl zástupce největšího evropského satelitního operátora. Diváci si budou mít možnost vyzkoušet 3D vysílání také na free-to-air, tedy nekódované stanici. Na Silvestra ho plánuje německo-francouzské Arte.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).