Hlavní navigace

Rzeczpospolita: Kanál TVP Historia nahradí stanice TVP Dokument

20. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2011

Podle informací, které má k dispozici deník Rzeczpospolita, by měl polskou veřejnoprávní stanici TVP Historia nahradit chystaný kanál TVP Dokument. List se odvolává na jednání Rady Telewizje Polska, které se uskutečnilo v úterý. Stanice je podle jejich zástupců nerentabilní a je tedy nutné její přeformátování. Někteří vysocí představitelé však s tímto rozhodnutím nesouhlasí.

K TÉMATU: Po TVP Seriale připravuje Polská televize další tři stanice

Vždy jsem byl zastáncem vysílání TVP Historia, protože si myslím, že stanice plní veřejnoprávní službu, o které se všude tolik mluví. Je tedy smutné, že bylo učiněno takové rozhodnutí, řekl listu člen dozorčí rady Telewizje Polska Bogusław Szwedo. Po rozhodnutí Rady TVP už tak nyní zbývá pouze to, aby byla zaslána žádost o změnu licenčních podmínek na Krajowou Radu Radiofonii i Telewizji (KRRiT), polskou obdobu tuzemské RRTV. TVP Historia odstartovala 3. května 2007 a zanedlouho by tak měla oslavit čtvrté výročí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).