Hlavní navigace

Rumuni se oficiálně odstřihli od Digi TV, satelitní služba přešla na českého majitele

16. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Původní majitel Digi TV, společnost RCS&RDS, už rozprodal tuto satelitní televizi na několika evropských trzích, například v Chorvatsku nebo na Slovensku.

Kdysi rumunská satelitní služba Digi TV už není pod kontrolou společnosti RCS&RDS. Jediným společníkem firmy Digi Czech Republic, která platformu na území České republiky provozuje, se oficiálně stala Lufusions, s.r.o. Firma, již vlastní podnikatel Petr Lamich prostřednictvím skupiny Lama Energy, byla zapsaná jako provozovatel služby do databáze Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). RRTV o tomto kroku rozhodla na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden. Tiskovou zprávu s touto informací zveřejnil regulátor dnes. Už dříve převzetí Digi TV českým vlastníkem posvětil antimonopolní úřad.

Tipy C

K TÉMATU: Potvrzeno! Satelitního operátora Digi TV chce koupit skupina Lama Energy

Původní majitel Digi TV, společnost RCS&RDS, už rozprodal tuto satelitní televizi na několika evropských trzích, například v Chorvatsku nebo na Slovensku. Podobný krok se dal tedy dříve nebo později očekávat i v České republice. U našich východních sousedů koupila satelitního operátora společnost Slovak Telekom, provozovatel služeb Magio TV a MagioSat. Satelitní služba Digi TV o sobě dala loni vědět zařazením programů ve vysokém rozlišení (HDTV), začala nabízet HD boxy Kaon a také možnost příjmu stanic na vlastních přijímačích prostřednictvím CI modulu. V médiích se objevila také její reklamní kampaň.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).