Hlavní navigace

RTA vykoupila menšinové vlastníky svých studií. Chystá se na arbitráž?

6. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 2. 2012

Regionální televizní agentura (RTA) skoupila podíly v jednotlivých regionálních studiích, v nichž nevlastnila 100 procent. Transakce se týkala studia RTA Jižní Čechy v Českých Budějovicích a RTA Ostrava v Ostravě a na svém třetím lednovém zasedání ji minulý týden schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). RTA o změnu podílů v obou společnostech žádala až po Novém roce, kdy už její studia nevysílala.

K TÉMATU: RTA definitivně skončila, Pavel Zuna z ní odejde ke konci února

BRAND24

Rada vydala provozovateli RTA Jižní Čechy souhlas ke změně skutečností (…) spočívající ve změně způsobu rozdělení hlasovacích práv, výše vkladu jednotlivých společníků, výše jejich obchodních podílů a seznamu společníků (převod obchodních podílů Ivo Brabce ve výši 4,49% a Ivany Brabcové ve výši 24,51% na stávajícího většinového společníka, a to na společnost Regionální Televizní Agentura, a.s., IČ 2679437, se sídlem Praha 1, Josefov, Břehová 40/1, PSČ 110 00), a s tím související změně společenské smlouvy, v rozsahu dle podání doručeného dne 12. ledna 2012, píše RRTV v tiskové zprávě ze zasedání 31. ledna.

Radní rovněž schválili žádost RTA z 27. prosince loňského roku o navýšení základního vkladu společnosti do studia RTA Ostrava na 200 tisíc korun a zvýšení jejího podílu ve studiu na 100 procent. Výkonný ředitel RTA Pavel Zuna minulý týden oznámil, že studia RTA ukončují svoji činnost a všechny své zaměstnance a spolupracovníky propustila. Majitel RTA se podle Zuny, který firmu opustí ke konci tohoto měsíce, hodlá soudit se státem o nedostatečnou ochranu jeho práv na vysílání v rámci celostátního programu Primy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).