Hlavní navigace

RTA připravuje 100+1 příběhů hradů a zámků. Možná s brněnskou ČT.

17. 12. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
17. 12. 2007

Cyklus dokumentů věnovaných českým, moravským a slezským hradům a zámkům z produkce Regionální televizní agentury (RTA), který by se měl objevit jako volně prodejný i na DVD, už zná svůj název. Dosud však není jisté, zda se na projektu „100+1 příběhů hradů a zámků“ bude koprodukčně podílet brněnské studio České televize, jak původně RTA předpokládala. Serveru DigiZone.cz to řekl majitel RTA Jaroslav Berka.

Tento i další dokuprojekty RTA probíhají podle informací, které jsem v obecné rovině sdělil na Mezinárodním festivalu dokumentárního filmu Jihlavě. Jestli půjde o projekt s TS Brno, není vzhledem k aktuální situaci jasné, uvedl Berka. Česká televize totiž finišuje s výběrovým řízením na ředitele brněnského studia a horkým kandidátem na tento post je výkonný ředitel RTA a bývalý šéfredaktor zpravodajství ČT Brno Karel Burian.

Přestože jde o projekt plně financovaný RTA (cca 34 mil Kč), produkčně již na počátku tohoto roku naprojektován a zajištěn RTA, nechceme, aby se stal argumentem v řešení problémů, které s RTA nemají nic společného, vysvětluje Berka. Proto také bylo rozhodnutí o dalším postupu odloženo o několik týdnů a do té doby se k projektu k tomuto ani dalším probíhajícím RTA nebude vyjadřovat.

BRAND24

RTA už s Českou televizí spolupracuje, smluvně jí dodává regionální zpravodajství za částku 70 až 80 milionů korun měsíčně. Původně chtěla RTA uzavřít s ČT větší kontrakt v řádu desítek milionů korun, proti němu se ale postavil bývalý ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal, podle něhož by taková spolupráce nebyla vzhledem k nákladnému budování vlastních krajských studií ČT obhajitelná.

RTA rovněž smluvně zajišťuje veškeré zpravodajství z České republiky pro veřejnoprávní Slovenskou televizi, kterou do minulého týdne vedl Berkův bývalý spolupracovník a někdejší ředitel serveru Česká média Radim Hreha. RTA rovněž zastupuje STV v tuzemsku jako výhradní prodejce reklamních časů. Obě smlouvy s RTA podepsala televize po loňském nástupu Radima Hrehy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).