Hlavní navigace

RRTV: Žaloba Minority proti vydání licence TV Barrandov je scestná

15. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 7. 2008

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) považuje žalobu společnosti Minority, kterou napadla její rozhodnutí o udělení kompenzační licence k celoplošnému zemskému digitálnímu televiznímu vysílání pro televizi Barrandov, za neopodstatnělou. Radní dnes v dodatku tiskové zprávy ke svému poslednímu zasedání z minulého týdne uvedla, že k žalobě podá Městskému soudu v Praze vyjádření.

K VĚCI: Společnost Minority soudně napadla udělování kompenzačních licencí

Myslíme si, že Minority nemá aktivní legitimaci pro žalobu Rady, řekl serveru Česká média předseda RRTV Václav Žák. Myslíme si, že Rada postupovala při udělení licence Barrandovu v souladu se zákonem, čili, že nemohla postupovat jinak, dodal. Firmě Minority se nelíbí, že novela vysílacího zákona platná od letošního ledna fakticky zastavila soudní řízení o platnosti licenčního řízení na šest prvních digitálních televizí.

BRAND24

GLOSA: Mají se Z1 a televize Barrandov bát o licence?

Minority společně s několika dalšímu neúspěšnými žadateli o digitální licence toto řízení žalobami úspěšně napadla. Šestice původních vítězů si ale podle „diginovely“ může požádat o vydání tzv. kompenzační licence pro digitální vysílání, aniž by museli čekat na výsledek soudního sporu, který se táhne od roku 2006. Kompenzační licenci zatím kromě TV Barrandov získala i nová zpravodajská televize Z1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).