Hlavní navigace

RRTV udělila licence pro vysílání rádia Hey v České Lípě a Rumburku

11. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Unilever by měla zaplatit pokutu sto tisíc korun za zavádějící znění reklamního spotu na rostlinný tuk Flora.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém letos už dvacátém zasedání projednala 44 bodů programu. Celkem vyhodnotila 41 stížností diváků a posluchačů, vydala tři upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení jednoho správního řízení. Uložila také dvě pokuty.

První z nich postihla společnost Unilever, která by měla zaplatit sto tisíc korun za zadání  reklamy na produkt Flora Gold s jemnou máslovou příchutí. Loni v září ji odvysílala TV Prima a Rada ji označila za nekalou obchodní praktiku. Podle Rady jsou v reklamě voleny postupy a sdělení, která mohou spotřebitele uvést v omyl o povaze složení výrobku Flora, konkrétně grafickým zpracováním a verbálním vyjádřením, dle kterého může spotřebitel učinit své rozhodnutí pod dojmem, že produkt je vyroben výlučně ze slunečnicového, lněného a řepkového oleje.

MINULÉ ZASEDÁNÍ: Pelhřimov a Hodonín se dočkají vysílání Rádia Beat

BRAND24

Provozovateli ITV Solutions Services udělila Rada pokutu ve výši deseti tisíc korun, protože na písemnou výzvu Rady neposkytl informace o opatřeních přijatých na podporu mediální gramotnosti. Rada dále udělila dvě licence, a to společnosti JOE Media k provozování rozhlasového vysílání Hey Radia z vysílače Česká Lípa vodárna na frekvenci 92,7 MHz s výkonem sto wattů a z vysílače Rumburk na frekvenci 102,6 MHz také s výkonem sto wattů.

Společnost MTV Networks získala licenci k provozování televizního vysílání programu Nick Toons šířeného prostřednictvím zvláštních přenosových systémů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).