Hlavní navigace

RRTV odebrala licenci PLAY TV. Důvod? Nezačala vysílat

10. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 9. 2009

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání rozhodla o odejmutí licence kanálu PLAY TV. Ten měl vysílat prostřednictvím družice a důvodem pro tuto skutečnost byl fakt, že stanice nezahájila vysílání 360 dní od obdržení licence. Jejím provozovatelem měla být společnost PLAY MEDIA, která se zabývá vydavatelskou a nakladatelskou činností, ale také distribucí a výrobou audio a video záznamů.

Původně měl kanál působit na satelitní pozici 19,2 st. východně, kde ještě dnes vysílá i satelitní platforma UPC Direct. Společnost ale nedokázala zajistit provoz projektu. Play TV přitom chtěla svůj program vystavět podle vzoru slovenské Ring TV nebo německé 9Live, tedy na telefonických soutěžích a finančně nenáročném programu. Vysílání živých soutěžních pořadů dokonce mohla nakoupit u externích společností a nemusela tedy vynakládat vysoké investice do techniky. Podobný projekt by ale zřejmě nebyl dostatečně rentabilní, a proto se Play TV v éteru neobjevila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).