Hlavní navigace

RRTV nabízí v Praze analogovou licenci, zájemce je jediný

13. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 7. 2006

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vypsala v době probíhájící digitalizace ještě jedno licenční řízení na analogové vysílání v Praze, konkrétně ze Strahova na 28. kanále. Uzávěrka odevzdání přihlášek byla 10. července a radní s jejich zpracováním nebudou mít moc práce. O volný kmitočet si zažádala pouze společnost United Teleshop, provozovatel nabídkové televize Top TV. Informaci přinesl server radioTV.cz. Top TV vysílala z pražského Strahova krátkodobě už na podzim minulého roku.

BRAND24

Pokud se ptáte, proč je zájem o volnou frekvenci pro analogový signál tak malý, parametry řízení nabízejí odpověď. Licence bude platná totiž pouze do 30. července 2007, ačkoli standardní doba platnosti oprávnění je pro televize dvanáct let. Vezmeme-li v úvahu, že provozovatel vysílání má na jeho zahájení lhůtu 360 dnů, teoreticky by na šíření signálu vůbec nemuselo dojít. Místopředseda RRTV Jiří Šenkýř řízení charakterizoval: Je to snaha využít kmitočet tak, aby nezahálel. Prakticky to znamená, že by provozovatel stanice mohl vysílat tak půl roku.

Server radioTV.cz shrnuje průběh nacházejících kroků: I když se do licenčního řízení přihlásil pouze jeden uchazeč, na zákonem stanovených procedurách to nic nezmění. Nejdříve tedy proběhné klasické veřejné slyšení, na kterém provozovatel Top TV představí svůj projekt a teprve poté RRTV rozhodne o udělení licence. Vzhledem k tomu, že je v řízení jen jediný účastník není důvod, aby se rozhodování jakkoliv protahovalo a Top TV by tedy mohla zahájit ihned po nabytí právní moci tohoto rozhodnutí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).