Hlavní navigace

RRTV: komerční televize nemohou požádat o bonus

28. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 8. 2006

Televize Nova a Prima budou zatím bez licence na nový digitální program. Bonus jim sice slíbila letošní novela vysílacího zákona, zároveň ho ale podmínila souhlasem s Technickým plánem přechodu (TPP) a koordinovaným uvolňováním stávajících frekvencí. Lhůta pro podání žádosti o licenci na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vyprší televizím zítra, už nyní je ale jasné, že nic nedostanou. DigiZone.cz to potvrdil předseda RRTV Václav Žák: Nova ani Prima nemohou vyjádřit souhlas s něčím, co neexistuje. Proto nemohou o kompenzační licence požádat. A bez změny zákona, který by stanovil jiné podmínky pro předložení žádosti, by ani v budoucnosti požádat nemohly, neb termín končí 29. srpna.

BRAND24

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) předložil svůj návrh TPP 1. srpna. Když se ale snažil prodiskutovat a schválit, ocitnul se pod palbou kritiky – především ze strany Novy a Primy, které se obávaly ztráty pokrytých území. Minulý pátek proto ČTÚ schválení dokumentu odložil až na konec roku 2006. Regulátor se do té doby probere stohem připomínek a měl by si připravit argumenty o počtech obyvatel dotčených změnami. Když Nova s Primou nedostanou další program, zažádají nejspíš o přezkoumání licenčního řízení, které skončilo letos na jaře. Mezi šesti vybranými kandidáty, kteří mají naplnit multiplex B a C, totiž žádný projekt současných komerčních televizí není.

Čtěte také:Komerční analogové televize chtějí záruky zachování pokrytí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).