Hlavní navigace

Rozhlasová skupina RTL je v Německu vůči technologii DAB nadále skeptická

9. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výkonný ředitel celé skupiny Gert Zimmer vidí jako velice perspektivní internet, konkrétně chytré mobilní telefony, kterých se loni prodalo v Německu přes 20 milionů.

Společnost RTL Radio Deutschland, která je na německém rozhlasovém trhu jedním z nejsilnějších mediálních hráčů, je skeptická vůči budoucímu zavádění technologie DAB, tedy digitálnímu rozhlasu. V rozhovoru pro server Medienpolitik.net to uvedl její výkonný ředitel Gert Zimmer. Vysoce postavený manažer dal zejména do protikladu distribuci prostřednictvím internetu a právě digitální rozhlas. Tomu vyčetl především chybějící interakci s posluchačem.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Návrh na předčasné vypnutí VKV vysílání v Sasku byl smeten ze stolu

V současné době je distribuce prostřednictvím VKV stále hlavním přenosovým kanálem, budoucnost už ale standardnímu rádiu nepatří. Každý vysílatel bude muset spoléhat na několik způsobů přenosu. Stále větší váhu získává distribuce prostřednictvím internetu. Jen v Německu se podařilo v loňském roce prodat přes 20 milionů chytrých mobilních telefonů. Dáme-li to do kontextu s DAB technologií, těchto přijímačů se prodalo od začátku roku 2011 okolo 400 tisíc. Osobně mě překvapuje zájem některých vysílatelů, když jde o netržní technologii, konstatoval Zimmer.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Dnes startuje digitální rozhlas z Löbau, zájemci ho naladí i na severu Čech

Podle šéfa rozhlasové sekce RTL se chce mediální skupina nadále soustředit na pole internetu, které vidí jako velice perspektivní. V posilování v této oblasti mu mají pomoci i úspěšné značky RTL 104.6, Hit-Radio Antenne, 89,0 RTL nebo Radio Hamburg. Přinášíme zábavu s přidanou hodnotou. Jde o mnohem více, než pouhé přehrávání dříve existujících stanic. Je povzbudivé, že i když mládež využívá smart telefony a další moderní technologie, rádio pro ni hraje stále významnou roli, uvedl Gert Zimmer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).