Hlavní navigace

Rozhlas dnes představí reportáž s prostorovým zvukem

9. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 6. 2009

Český rozhlas chystá na dnešek představení reportáže, která bude zvláštní tím, že bude obohacena o prostorový zvuk. Na svém webu na to upozornil zpravodajský kanál ČT 24. Reportáž má na starosti digitální stanice ČRo Leonardo, a jak upozornila veřejnoprávní televize, bude se týkat jedné ze zkoušek, kterou provedli vědci. Jejím cílem má být vysvětlení, proč 11. září 2001 spadla newyorská dvojčata.

Postavili jsme nový objekt dvanáct krát osmnáct metrů se třemi typy moderní stropní konstrukce a s šesti typy plášťů. Naplnili jsme je patnácti kubíky paliva, zatížili osmasedmdesáti tunami pytlů se štěrkem a zapálili jsme je, uvedl pro ČT 24 František Wald z katedry ocelových a dřevěných konstrukcí, Stavební fakulta ČVUT v Praze. Ve vysílání zpravodajského kanálu pak redaktor ČRo Leonardo Marek Janáč uvedl, že k dispozici bylo celkem dvaadvacet mikrofonů a přítomen byl také přenosový vůz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).