Hlavní navigace

Rok 2012 jako definitivní přechod na DVB-T je podle ČTÚ nesmyslný

17. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 3. 2008

Rok 2012 jako úplný přechod z analogového na televizní vysílání se zdá zbytečný předsedovi Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavlu Dvořákovi. Podle něj by mohlo dojít k tzv. switch-off (definitivnímu vypnutí analogu) již v roce 2011. Myslím si, že časy na rok „dvanáct“ jsou naprosto nesmyslné, řekl dnes na setkání s novináři Dvořák. Podle něj jde pouze o snahy některých skupin, především vysílatelů, pozdržet tento proces. ČTÚ navrhovalo dle slov Dvořáka původně termín „deset-deset“, který však bylo nutné posunout díky legislativním průtahům.

BRAND24

Co se týká regulace Českého telekomunikačního úřadu do budoucna, měl by být tento orgán jakýmsi rozhodovatelem mezi provozovatelem vysílání a operátorem sítě. Operátoři si vyloženě nebudou moci diktovat podmínky. Pokud budou rozhodovat operátoři, koho pustí, měli by mít nějaká pravidla, upřesnil předseda ČTÚ. Jak také uvedl Dvořák, pokud se komerční stanice postaví proti TPP, bude podle něj digitalizovat pravděpodobně pouze Česká televize. ČTÚ si také v současné době nechává vypracovávat analýzu, co by se stalo, kdyby na TPP přistoupila televize Prima a ne její regionální studia a naopak.

ČTĚTE TAKÉ:
Analogová tma se stěhuje až do listopadu 2011
Český switch-off? Podle Radiokomunikací opravdu až rok 2012

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).