Hlavní navigace

Richard Rybníček: Febio uvažuje o satelitním vysílání

9. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 10. 2006

Digitální televize Febio uvažuje o tom, že zahájí vysílání na satelitu. Podle písemného verdiktu soudu totiž společnost přišla o licenci pro DVB-T. Na dnešní konferenci Milníky digitální televize na brněnském veletrhu Invex to uvedl generální ředitel Febio TV Richard Rybníček.

BRAND24

Připravili jsme obsah, který by nás stál přibližně 1,3 miliardy korun. Ten by nám při schválení TPP zajistil poměrně rychlý nárůst diváků. Zatím nevíme, jestli ho budeme vysílat přes satelit. Projekt Febio TV je ale plnoformátová televize, kterou se nevyplatí provozovat s menším pokrytím, řekl Rybníček. Na satelitu by podle něj Febio provozovalo okleštěnější program, který by přišel na 200 až 300 milionů korun.

Nenazvali bychom ji Febio TV, ale možná Febio 2, Febio 3. Brali bychom ji jako určitou reklamu před startem skutečné Febio TV. Museli bychom ale přesvědčit investora, že se to vyplatí a že licenci pro DVB-T dostaneme zpátky, vysvětlil Rybníček. Za současnou situaci podle něj může stát, který dal komerčním televizím Nova a Prima mnohem větší váhu a zajistil jim analogové vysílání do konce jejich prodloužených licencí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).