Hlavní navigace

Retro Music TV rozšířila pozemní vysílání do Plzně, chystá se do Příbrami a Liberce

11. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hudební kanál lze přes DVB-T naladit už v Praze. Do Plzně, Příbrami a na Liberecko se rozšíří díky smlouvě s operátorem Regionálních sítí 1 a 3.

Nejen v Praze, ale i v Plzni už je možné pozemní cestou přijímat český hudební kanál Retro Music Television. Stanice uzavřela smlouvu s provozovatelem Regionální sítě 1, která patří českobudějovickému podnikateli Ivo Brabcovi. Prostřednictvím stejného multiplexu už v Plzni na kanálu 37 z lokality Košutka vysílá křesťanská televize Noe, Regionálnítelevize CZ a místní televize Plzeňská 1. Vysílač umístěný na jednom z panelových domů využívá horizontální polarizaci a vysílá výkonem 1 kW.

K TÉMATU: Retro Music TV vstoupí do pražské Regionální sítě 4, na kanál 46

BRAND24

Retro Music Television se rozšíří od 12. dubna i do Příbrami, kde Regionální síť 1 vysílá na kanálu 46 malým výkonem 19 W z místní hvězdárny, a od 16. dubna na Liberecko a Jablonecko v Regionální síti 3 na kanálech 32 a 46. Do pozemního vysílání tato stanice vstoupila teprve začátkem letošního března v Praze, kde využila nabídku provozovatele Regionální sítě 4 Leoše Pohla. Pražský multiplex lze naladit na kanálu 46 z vysílačů Ládví, Strahov a Zelený pruh. Do letošního jara vysílala Retro Music Television výhradně na satelitu, v kabelu a na internetu.

Hudební televize se nechá při prodeji reklamy zastupovat agenturou Atmedia, jejímž prostřednctvím od začátku dubna vstoupila i do elektronického měření sledovanosti pomocí peoplemetrů. Její data ale zatím nejsou veřejně dostupná.


Zdroj: ČTÚ

Pokrytí Regionální sítě 1 v Plzni a okolí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).