Hlavní navigace

Reportér Jiří Hynek odchází z ČT do Novy

1. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2007

Televize Nova získala dalšího známého reportéra z veřejnoprávní ČT. Odchod z Kavčích hor na Barrandov potvrdil Jiří Hynek, známý investigativními reportážemi o ekonomické kriminalitě a prorůstání organizovaného zločinu do státní správy. Na okamžitém odchodu z ČT se Hynek domluvil už ve středu, uvedla Mladá fronta Dnes. Lidovým novinám pak reportér řekl, že Nova byla jen jednou z nabídek, byť nejzajímavější.

BRAND24

České televize do Novy nedávno odešel i redaktor Petr Mrzena, který nyní šéfuje zpravodajství Novy, a také Petr Bušta, odpovědný za projekt Odpoledních Televizních novin. Za jeden z hlavních důvodů, proč odchází z ČT, Hynek uvedl, že nedokázal ve veřejnoprávní televizi prosadit svá témata. Právníci ČT si ale oddychnou, protože Hynkovy reportáže často fungovaly jako magnet na žaloby. Předloni se dokonce Hynek musel skrývat, protože mu skupinka podnikatelů vyhrožovala fyzickou likvidací.

Hynek začínal jako krajánek televize Prima v královéhradecké televizi Puls, poté nastoupil jako reportér do České televize. Z redakce publicistiky ale brzy odešel do zpravodajství ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).